דלג לתוכן

איך הופכים את שיעורי הבית לכיף באמצעות משחק ההפכים?

עקרון:

הטיפ היומי: מה נעשה כשהילד שלנו יותר מדי טוב?

למשפחת ההורים החמה שלי שלום. אני שוב כאן אתכם, ד"ר עפר גרוזברד, פסיכולוג קליני בארבעת העקרונות לגידול ילד מוצלח. בפגישתנו האחרונה דברנו על עקרון הנפרדות, היום נדבר על עקרון ההתפעלות. זכרו, סרטון אחד ביום, חמש דקות ולא יותר, יעשה אתכם הורים טובים יותר.

היום אני רוצה לספר לכם על אמא של אורית שאחד הדברים הכי קשים בשבילה זה לשבת על שיעורי בית עם אורית. אורית, עושה לה טובה, ולא מרוכזת, והם יושבים יחד שעות ואורית רוצה הפסקות. סבל משותף. סוף סיפור. הורים יקרים, מה דעתכם על הסיפור הזה? מה אתם הייתם מייעצים לאמא של אורית במקרה הזה?

אני מביט עליכם ואתם כולכם נראים לי עצבניים וסובלים. גם אתם עוברים כל אחר הצהריים אותה מסכת עינויים? יש שם אמא אחת, את אומרת שאת הפסקת לשבת עם הבן שלך על שיעורי הבית כי בין כה לא יוצא מזה כלום. הורים יקרים, אמא של אורית את אתנו? איך נוכל להפוך את שיעורי הבית להנאה משותפת לא לסבל משותף? אני רוצה להציע לכם כמה דרכים. ראשית, לעולם אל תפתרו לילד את התרגיל או תתנו לו את התשובה. משחק הרמזים, שמעתם על זה? בתחילה רמז רחוק ואם קשה לילד שלנו אז רמז יותר עבה בהדרגה. אבל לעולם לא פותרים לו את התרגיל. רמז בעובי של פיל כן, פתרון ממשי וסופי לא. כך הילד שלנו ילמד להתאמץ ולחשוב. אחר כך תהפכו כל דבר שזז. אפשר להתחיל מלקרוא את השאלות בסוף הפרק במקום להתחיל מקריאת הפרק. כך הילד שלנו יקרא את הפרק כשהוא מכוון כבר לשאלות. אתם רואים אנחנו משתתפים כעת במשחק ההפכים. הילד שלכם יבחן אתכם על הפרק ולא אתם אותו. כדי לבחון צריך לדעת את החומר, לא? הילד שלכם יבקש מכם הסברים למה שהוא לא מבין ויפסיק אתכם כשהוא רוצה ולא אתם תשאלו אותו שאלות. כך תהיה לו תחושה של שליטה ולא כמו בכיתה שהמורה מסביר והילד מקשיב. מה עוד לא הפכנו הורים יקרים? הילד שלכם יזמין אתכם לעזור לו ולא אתם תבלבלו לו את המוח. ואם לא הזמין תסבירו לו פעם את משחק ההפכים שאתם מהיום עושים הכל הפוך והוא יכול להשתתף במשחק אבל אתם לא יכולים להכריח אותו ללמוד. כן, חשוב שהילד שלכם ידע את האמת שאתם לא יכולים להכריח את הילד שלכם ללמוד. מה עוד לא הפכנו? תחשבו ותהפכו. הוא נותן לכם ציון איזה הורים הייתם ואתם צריכים לומר על שגיאה שלו על מה זה ענה נכון.

עכשיו הורים יקרים אני רוצה להדגים לכם את עקרון ההתפעלות באמצעות הקשר שלנו. אמא של אורית את אתנו? אמא של אורית אני מתפעל ממך, באמת מתפעל ממך משום שאני מדמיין איך את יושבת עם אורית שלך על שיעורי הבית אבל עכשיו אחרת, בחיוך, במשחק, היא ואת הופכים כל דבר אפשרי וצוחקות יחד. ואני מתפעל ממך עכשיו אמא של אורית כדי שאת תתפעלי מאורית שלך. כי אם את תתפעלי מאורית שלך והמשחקיות שלכן אורית שלך תתפעל מעצמה ומהמשחקיות שלה. ואם אורית שלך תלמד לשחק ולהתפעל מעצמה אורית שלך לא רק תכין שיעורים יפה ובהנאה אלא אורית שלך תהיה ילדה מוצלחת. עד כאן הורים יקרים עקרון ההתפעלות. וזכרו – בשיעורי בית הופכים את הכל.

ומה הטיפ היומי? הורים יקרים, מה דעתכם על הילדים שהאלה שכל דבר שאמא נניח שואלת אותם הם משיבים "מה שאת רוצה אמא". ילדים טובים כאלה עד הסוף. כן אני רואה שאתם לא מרוצים גם אני לא. הורים יקרים הילד לא צריך להתפעל מהאם האם צריכה להתפעל מהילד. הוא צריך להיות במרכז. וילד שמבטל את עצמו וכל דבר אומר "כמו שאת רוצה אמא" הוא ילד מתבטל וודאי שלא מתפעל מעצמו ואת זה אנו לא רוצים. לכן הורים יקרים אם הילד שלכם אומר "מה שאתה רוצה אבא" יותר מדי או "תבחרי את בשבילי אמא" לעיתים קרובות כדאי שתסבירו לו שאת רוצה לעשות מה שהוא רוצה ושהוא חשוב ושאת רוצה שהוא יבחר בשביל עצמו ולא את בשבילו. עד כאן הורים יקרים הטיפ היומי וזכרו – "מה שאת רוצה אמא" ייענה ב "מה שאתה רוצה ילד" ו"תבחר בשבילי אבא" ייענה ב "תבחר אתה לעצמך, חמוד". היום דברנו על עקרון ההתפעלות, מחר נדבר על עקרון האמפתיה. מחכה לכם. להתראות.

קטגוריות: , , , ,

תגובות פייסבוק

תגובות

הגב

שימרו על קשר

הצטרפו לרשימת התפוצה כדי לקבל עדכונים על פרויקטים בהם תוכלו לקבל ייעוץ פסיכולוגי, ספרים חדשים ועוד

    דילוג לתוכן